Categories:

Het is van belang dat je lekker in je bed ligt, want een goede nachtrust is goed voor de gezondheid. Een ruim bed en een goed matras zijn belangrijk als je van een goede nachtrust wilt genieten, maar een goed dekbed is minstens zo belangrijk! Je hebt enorm veel keuze in verschillende soorten dekbedden en donzen dekbedden hebben enorm veel voordelen als je deze vergelijkt met dekbedden die gevuld zijn met synthetische vezels of wol. In onze blog bespreken we de voordelen van donzen dekbedden.

Donzen dekbedden zijn zacht en eenvoudig te draperen

Donzen dekbedden zijn in de regel heerlijk zacht en vallen goed om het lichaam heen. Ook bij het opmaken van het bed biedt een donzen dekbed veel voordelen, omdat deze goed te draperen zijn. Mensen die veel in hun slaap bewegen hebben ook enorm veel voordelen van een donzen dekbed, want je lichaam blijft vrijwel altijd goed bedekt als je voor het dekbed met dons kiest. 

Nooit te warm of te koud

Donzen dekbedden werken isoleren en zo heb je het in de winter nooit te koud en in de zomer nooit te warm. Uiteraard afhankelijk van de warmteklasse van het donzen dekbed dat je hebt gekocht.  Een ander groot pluspunt is dat deze dekbedden vochtregulerend zijn. Zeker voor mensen die ‘s nachts veel transpireren is dit een uitkomst, want vocht wordt veel beter afgevoerd en je hoeft jezelf dus geen zorgen meer te maken over het middenin de nacht wakker worden door een te vochtig dekbed. 

Donzen dekbedden en huismijt zijn geen vrienden

Huismijt is dol op dekbedden en deze kleine organismen voeden zich graag met huidschilfers van mensen en dieren. Terwijl warme en vochtige plekken de ideale woonomstandigheden voor de huismijt is. Echter is dons geen goede voedingsbodem voor de huismijt. Met als gevolg dat een donzen dekbed dus veel beter bestendig is tegen deze vervelende beestjes. Dat is niet alleen hygiënisch, maar ook voor mensen met een allergie voor huismijt is een dekbed gevuld met dons een slimme aankoop. 

Dekbedden van Dons zijn duurzaam

Je kunt enorm lang veel plezier hebben van kwalitatief goede dekbedden die wel tot 15 jaar kunnen meegaan. Als je tenminste goed voor het dekbed zorgt. Dat houdt in dat je het dekbed beter niet kunt wassen of kloppen en dat je het regelmatig lucht door de ramen tegenover elkaar open te zetten. Donzen dekbedden vergen weinig onderhoud en dat is een groot pluspunt. Maar een verkeerde behandeling kan voor problemen zorgen. Je zou voor een grondige reiniging dan ook het beste een expert kunnen inschakelen. 

Goede keuze?

Donzen dekbedden zijn in de regel niet de goedkoopste dekbedden die je kunt kopen hoewel de kwaliteit bepalend is voor hoe duur een donzen dekbed is. Ondanks dat het prijskaartje iets hoger ligt is het wel de investering waard. Zeker als je jezelf realiseert dat je ruim 15 jaar van een donzen dekbed kunt genieten. Terwijl je ook nog eens kunt genieten van een optimale nachtrust. Let er wel op dat je geen donzen dekbed koopt als je allergisch bent voor dons, want dan heb je er logischerwijs minder profijt van. 

Tags:

Comments are closed

Over ons

Lekker wonen in Linde, dat doet pas plezier. We zijn bij dat je onze website bekijkt. We hopen dat je veel plezier met onze woon tips voor je interieur en je buitenleven.

Onderwerpen