Categories:

Wanneer jij aan het klussen bent, is de term plint – Mooieplinten vast al een keertje voorbij komen. Maar veel mensen weten niet precies wat dit woord inhoudt. Dat is ook vrij logisch omdat plinten alleen voor hele specifieke doeleinden worden gebruikt. Desalniettemin is deze term nog steeds handig om te kennen. Wil jij graag weten wat plinten betekenen? In deze blog leer je precies het antwoord op deze vraag. Verder ontdek je ook wat de drie functies zijn van plinten. Zo word jij zo goed als een expert op dit gebied.

Wat een plint precies inhoudt

De definitie van een plint is erg simpel maar tegelijkertijd ook duidelijk. Plinten zijn lijsten die speciaal aangebracht worden op wanden. Plinten worden op vloerhoogte geplaatst, waardoor ze alleen maar aan de onderzijde van de muur zijn te vinden. Verder is er niet één type plint, maar bestaan er talloze soorten. Op sites als Mooie Plinten zie je dat er vele kleuren, maar ook verschillende soorten materialen te vinden zijn. 

De drie functies van een plint

Nu je weet wat een plint is, ben je vanzelfsprekend ook nieuwsgierig naar wat plinten voor worden gebruikt. Plinten hebben talloze verschillende redenen om gebruikt te worden, maar sommige functies zijn populairder dan anderen. Om deze reden ontdek je de drie voornaamste gedeeltes van plinten hieronder.

Het voorkomt beschadigingen aan je muren

De voornaamste functie van een plint is om beschadigingen aan je wanden te voorkomen. Het is volstrekt normaal om een woning te hebben die langzaam veroudert. dat betekent echter niet dat je dit zomaar moet laten gebeuren. Een van de verschijnselen van een verouderd huis is dat de muren beschadigingen hebben opgelopen. Dit is voornamelijk aan de onderzijde van de wanden. Met een plint plaats je een beschermlaag voor de wanden. Daardoor richt een stofzuiger of bezemsteel die tegen dit gedeelte van de muur aankomt geen schade aan. 

Het maakt je woning mooier

Een andere functie van een plint heeft te maken met de inrichting van je huis. Als jij een huis hebt, wil je vanzelfsprekend dat deze er zo mooi mogelijk uit ziet. Daarbij zijn er allerlei details die bij elkaar opgeteld je huis mooi maken. Een van deze details is het plaatsen van plinten. Deze zorgen namelijk voor een mooi contrast. Je kunt met plinten via een andere kleur dan de muur dit effect creëren. Tevens laat dit het lijken alsof je veel aandacht hebt besteed aan de inrichting van je huis. Zo maak jij je woning net even wat fraaier.

Je woning is extra geïsoleerd

Tot slot is het ook een functie van plinten om je woning net wat extra isolatie te geven. Hoewel dit zeker niet het hoofddoel is van plinten, helpt elk beetje mee. De extra lijsten die worden aangebracht op je wanden zorgen ervoor dat koude lucht en geluid van buiten moeilijker naar binnen komen. Zo is dit ook een mooi voordeel van plinten. 

Ook voor overzetplinten ben je bij ons aan het juiste adres!

Tags:

Comments are closed

Over ons

Lekker wonen in Linde, dat doet pas plezier. We zijn bij dat je onze website bekijkt. We hopen dat je veel plezier met onze woon tips voor je interieur en je buitenleven.

Onderwerpen