Categories:

De tv meubels van vandaag de dag zijn nogal verschillend van decennia terug. Heeft dat te maken met de huidige platte schermen die je eerder aan de muur monteert, dan op een meubel plaatst? Is er sowieso nog wel interesse in tv meubels? Kennelijk wel, want je vindt ze overal te koop. Waren de ‘oudjes’ nog behoorlijk functioneel, tegenwoordig zijn tv meubels vooral mooi ontworpen. Ze zijn een kwalitatieve toevoeging aan het interieur. Maar waarom zou je nog een modern tv meubel nemen als je tv er niet op hoeft te steunen? Drie redenen:

  • Een tv meubel versterkt je interieur .
  • Een tv meubel is een goede opbergplek voor je tv spullen, media box en spelcomputers.
  • Een tv meubel maskeert al die lelijke kabels.

Vijf keuzes

Dan de vraag welk modern tv meubel bij jou zou passen. Een tv meubel of tv kast is iets waar veel mensen moeite mee hebben. De keuze is kennelijk lastig. Hieronder een aantal opties om over na te denken.

1 Het moderne zwevende meubel

Vaak een eenlaags patroon van meerdere kastje dat als een smal blok tegen de wand wordt gemonteerd. Ultrastrak en zwevend want zonder pootjes op de grond. Zo zie je de vloer eronder doorlopen en dat oogt zeker bij kleinere kamers een stuk ruimer dan je verwacht. Een tv die uit staat is een groot zwart vlak, een wit zwevend tv meubel vermindert die zuigende werking en maakt het weer wat ruimtelijker.

2 De elementenkast

Vaak een combinatie van een pilaar achtige kast die gekruist wordt door een liggend element dat de tv als het ware onderstreept. Zonder kastruimte maar als statement wel ruimtebepalend. Je kunt op zo’n modern tv meubel ook mooie objecten kwijt (liggend deel) of in kwijt (staand deel met vitrine ruimte).

3 Moderne tv kast met vakken

In feite een combinatie van een vrij smal zwevend tv meubel die of links of rechts aanhaakt op een staande vakkenkast (Ikea-like) zodat de tv, geplaatst net boven het zwevende deel, één geheel uitmaakt van zwevende kast en vakkenkast. Heel harmonisch geheel.

4 Moderne tv kast die deels opengewerkt is

Dit is een ideale twee in één. Alle snoeren kunnen mooi weggewerkt in het gesloten deel van de lage kast onder de tv. En in de open delen kun je bijvoorbeeld andere av-apparatuur kwijt, zoals je muziekinstallatie. Of je zet achter een schuifbaar deel je game console. 

5 De alomvattende tv kast

Dit modern tv meubel is wandgoot met één groot open vak, ruim genoeg om een royale breedbeeldtelevisie in te kunnen hangen. Daaromheen heb je een ensemble van grote en kleine, open en gesloten kasten. Het absolute voordeel van deze grote wandkast is dat de televisie, als hij uitstaat, niet zo’n impact heeft als wanneer je die los aan de wand zou hebben hangen. In het laatste geval kijk je dan naar een groot rechthoekig zwart gat. Maar in zo’n wandkast gezet, is het zwarte tv-beeld veel minder dominant aanwezig.

Eigen smaak eerst bij een modern tv meubel

Een tv-meubel blijft iets heel persoonlijks. Sowieso moet hij bij de stijl van je inrichting passen. Ga wel uit van het punt dat een modern tv meubel minstens anderhalf keer zo lang moet zijn als je televisie. En check even wat je er allemaal in kwijt wilt.

Tags:

Comments are closed

Over ons

Lekker wonen in Linde, dat doet pas plezier. We zijn bij dat je onze website bekijkt. We hopen dat je veel plezier met onze woon tips voor je interieur en je buitenleven.

Onderwerpen