Categories:

Je bent toe aan een nieuw hoofdkussen. Je denkt die keuze maak ik even, tot je ontdekt dat er ontzettend veel keuze is. En jij hebt geen idee welk kussen bij jou past. Misschien heb je klachten, misschien niet. De keuze voor een kussen om op te slapen is best een belangrijke, ook als je een goede slaper bent en geen klachten hebt. Een goed kussen helpt jou om je elke dag energiek te voelen en uitgerust wakker te worden. Je brengt een groot deel van je tijd in bed door en het is de plek om tot rust te komen en je accu op te laden. Het juiste kussen om je hoofd op te leggen kan je helpen om je nog beter te voelen. We hebben een aantal tips om de keuze voor jou eenvoudiger te maken.

Een vormvast hoofdkussen of juist niet

Je kunt kiezen voor een kussen dat vormvast of voor een variant die met je meebeweegt en die je zelf kunt vormen en aanpassen aan je lighouding. Als je veel in dezelfde houding slaapt is een kussen met een vaste vorm die jouw ruggengraat ondersteunt een goede oplossing voor je. Ben je iemand die ’s nachts in verschillende houdingen ligt dan kan een kussen dat je zelf vormt handig zijn. Zo kun je in elke houding zorgen dat je wervelkolom ontspannen ligt, want dat is de basis voor een goede slaaphouding.

Synthetische materialen of natuurlijke

Een hoofdkussen kan van allerlei materialen gemaakt zijn, dat geldt voor zowel de hoes als de vulling. Natuurlijke materialen zoals katoen, bamboe, dons of veren zijn duurzaam en kunnen tegen een stootje. Synthetische materialen zoals fiberfill en traagschuim worden steeds vaker gebruikt. De materialen zijn geschikt voor mensen met allergieën en kunnen in allerlei vormen gemaakt worden. Van een voorgevormd kussen waarin je heerlijk wegzakt tot kleine bolletjes zodat je zelf de vorm kunt aanpassen.

Hervulbaar en aan je wensen aan te passen of niet

Sommige kussens kun je hervullen na verloop van tijd. Zo gaat een hoofdkussen lang met je mee. Een ander voordeel van een hervulbaar kussen is dat de hoes makkelijk te wassen is. Daarbij kun je zelf de gewenste dikte van het kussen bepalen en zo een exemplaar op maat maken. Hiermee heb je altijd het perfecte kussen dat past bij jouw wensen. Je kunt zelf testen met welke dikte jij de fijnste nachtrust hebt.

Hoofdkussen testen voor je koopt

Een hele fijne mogelijkheid die steeds meer hoofdkussen leveranciers bieden is het proefslapen. Een goed hoofdkussen kopen is best een investering en als het goed is slaap je er jaren op. Zonde als je een kussen koopt dat niet lekker slaapt dat dan onder in een kast verdwijnt zonder gebruikt te worden. Wie weet heb je net als veel anderen een hele kast vol kussens die niet lekker liggen. Wil je dat voorkomen, maak dan gebruik van de optie om proef te slapen. Dan weet je wat je in huis haalt en ervaar je meteen hoe je slaapt.

Tags:

Comments are closed

Over ons

Lekker wonen in Linde, dat doet pas plezier. We zijn bij dat je onze website bekijkt. We hopen dat je veel plezier met onze woon tips voor je interieur en je buitenleven.

Onderwerpen