Categories:

Interieurdecoratie en interieurontwerp, hoewel verwante disciplines, zijn verschillend in termen van hun toepassing. Interieurdecoratie is het proces van het decoreren van een huis met betrekking tot afwerkingen (bijvoorbeeld behang en verf, keuze van meubels en accessoires, maar ook het toevoegen van afwerkingen en decoraties zoals schilderijen en kunstvoorwerpen. Dit alles zorgt voor een bepaald “gevoel ” naar een huis, maar in wezen wordt de onderliggende structuur van het huis niet veranderd.

Interieurdecoratie wordt normaal gesproken professioneel gedaan door binnenhuisarchitecten, hoewel de laatste tijd de trend is geweest dat mensen via verschillende cursussen of boeken over interieurdecoratie leren en de technieken vervolgens zelf toepassen – meestal met een klein budget. Het hele doel van Interieurdecoratie is om een ​​huis esthetisch aangenaam en tegelijkertijd uniek te maken, aangezien het de specifieke persoonlijkheid en smaak van de eigenaar moet weerspiegelen.

Interieurontwerp daarentegen is meer geïntegreerd met de architectuur van een gebouw en een professionele interieurontwerper zal nauw samenwerken met architecten en bouwers om keuzes te maken met betrekking tot het integrale ontwerp van het hele huis of gebouw. Dit omvat het kijken naar keuzes met betrekking tot de indeling van de ruimte, de keuze van kasten en tegels en tal van andere ontwerpfactoren. Hoewel het budget voor interieurontwerp voor nieuwe ontwikkelingen vroeger minimaal was, wordt tegenwoordig erkend dat het opnemen van interieurontwerp in het project het verschil betekent tussen een doorsnee ontwikkeling en een ontwikkeling die bijdraagt ​​​​aan de branding en het levensstijlimago van het project. Het geld dat wordt besteed aan Interieurinrichting wordt dan ook gezien als een waardevolle investering in het gehele vastgoedontwikkelingsproces.

Huiseigenaren besteden steeds meer geld om hun huis te verbeteren. Omdat het relatief eenvoudig is om het uiterlijk van een huis te veranderen door de afwerking en inrichting te veranderen, gaat een groot deel van dit geld naar binnenhuisarchitectuur. De groeiende populariteit van doe-het-zelf interieurdecoratie heeft ertoe geleid dat er ook een hele industrie rond interieurdecoratiecursussen, boeken en tv-shows is ontstaan, en het is een populaire hobby geworden voor getrouwde stellen. Innovatieve ideeën voor interieurdecoratie, die minder kosten maar tegelijkertijd de indruk wekken van stijl en klasse, zijn in zwang.

Jonge ondernemers hebben ook de kloof gezien en er is een groeiende vraag naar informatie en cursussen over hoe door te breken in de interieur- en interieurdecoratie-industrie. Dit heeft ook de woonbranche een boost gegeven.

Hoewel het de laatste tijd de trend is dat mensen de spannende taak om een ​​huis te transformeren zelf aan de slag gaan, moet worden erkend dat dit meer op het gebied van interieurdecoratie valt. Interieurontwerp vereist nog steeds studie van de context van interieurontwerp, de theorie van goed ontwerp, kennis van de technische vooruitgang in de technische industrie voor zowel residentiële als commerciële gebouwen en kennis van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de interieurontwerpindustrie.

Kortom, een interieurontwerpproject waarin alle elementen van design samenkomen, is nog steeds het werkterrein van de professionele ontwerper die projecten moet kunnen realiseren die verder gaan dan de grenzen van een hobbytijdverdrijf.

Tags:

Comments are closed

Over ons

Lekker wonen in Linde, dat doet pas plezier. We zijn bij dat je onze website bekijkt. We hopen dat je veel plezier met onze woon tips voor je interieur en je buitenleven.

Onderwerpen