Categories:

Een houten trapje heb je vaak nodig voor in de keuken of in een kamer waar hoge kasten staan. Houten trapjes zijn multifunctioneel en eenvoudiger op te bergen. In tegenstelling tot grotere trappen die niet eenvoudig zijn op te bergen of die altijd in het zicht staan. Ondanks dat trapjes vaak na gebruik worden opgeborgen, wil je er wel eentje die lang meegaat en er ook nog goed uitziet. In onze blog vertellen we daarom ook welke smaken je hebt en waar je op moet letten als je er eentje wilt aanschaffen.

Houten trapje is geschikt voor vrijwel iedere situatie

Of je nu op zoek bent naar een trapje voor in de keuken, in de slaapkamer of een decoratief trapje wilt, houten trapjes zijn voor vrijwel iedere situatie geschikt. Een houten trapje is stevig, handig en gaan ook nog eens lang mee. Als je tenminste voor een trapje kiest die van een stevige houtsoort is gemaakt. Hardhout zorgt ervoor dat de trap kwalitatief goed is en ook jarenlang meegaat.

Duurzame trapjes

Houten trapjes zijn duurzaam en gaan lang mee. Veel langer dan bijvoorbeeld trapjes die van metaal of aluminium zijn gemaakt. Toch moet je wel goed opletten dat je voor de juiste houtsoort kiest en laat je dan ook goed informeren door de specialist voordat je tot de koop overgaat. Welke houten trapjes de beste keuze is, is afhankelijk van wat je ermee wilt doen en waar je de trap merendeels gaat gebruiken. Daarnaast wordt de levensduur van een trap ook bepaald door hoe zuinig je er op bent.

Houten trapje als blikvanger

Een houten trapje kun je ook prima gebruiken als decoratieve trap en een mooi trapje kan echt een verrijking van het interieur zijn. Je kunt ze neerzetten, gebruiken als moderne boekenplanken of functioneel gebruiken als je bijvoorbeeld stapelbedden of hoge kasten hebt staan. Houten trapjes komen ook van pas in bijvoorbeeld de keuken als keukentrapje of de garage. Zeker wanneer je moeilijk bij keukenkastjes kunt komen of hoge kasten in een garage of een schuur hebt staan.

Enorme keuze

Het ene houten trapje is de andere niet en je hebt enorm veel keuze in verschillende kleuren, houtsoorten en afmetingen. Vooral de houtsoort zegt veel over de kwaliteit van een trap, maar bepaald ook voor een groot deel hoe de trap eruit ziet. Voor welk trapje kies jij? Tijdens je zoektocht zul je zien dat er echt een enorme keuze is. Van eiken trapjes tot een beuken trappen en van witte tot aan zwarte trappen.

Houten trapje voor zowel binnen als buiten

Wanneer je een houten trapje zowel binnen als buiten wilt gebruiken, is het belangrijk om niet alleen naar de houtsoort te kijken, maar ook om te kijken of het hout behandeld of onbehandeld is. Onbehandeld hout gaan korter mee en voldoen niet een de norm. Ze zijn bijvoorbeeld minder goed bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en vocht. Een trap die met lak, beits of olie behandeld is kan veel meer hebben en gaat ook veel langer mee. 

Tags:

Comments are closed

Over ons

Lekker wonen in Linde, dat doet pas plezier. We zijn bij dat je onze website bekijkt. We hopen dat je veel plezier met onze woon tips voor je interieur en je buitenleven.

Onderwerpen