Categories:

De tuin is een belangrijk onderdeel van onze woning en in de tuin wil je het liefste een plek creëren waar je heerlijk kunt zitten ontspannen. Of je hebt juist meer opbergruimte nodig voor bijvoorbeeld fietsen en gereedschappen. Een blokhut is dan ideaal! Het grote voordeel is ook dat het voor meer sfeer in de tuin zorgt. Als je op zoek gaat naar een ideale variant voor in de tuin kom je tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is. Daarom geven wij in deze blog weer welke opties je hebt als je er eentje wilt kopen.

Blokhut met zij overkapping

De blokhut met een zij overkapping is een zeer populaire keuze en dat heeft een reden. Deze soort heeft namelijk zowel bergingsruimte als een overdekt terras. In de zomer kun je dus lekker in de schaduw zitten terwijl je in de winter ook beschut zit. En je hebt dus genoeg bergingsruimte voor bijvoorbeeld tuingereedschappen en fietsen. Een ander groot pluspunt is dat deze soort blokhutten eenvoudig te monteren en te plaatsen zijn. Terwijl je er ook geen speciale vergunning voor nodig hebt.

Huisje met een plat dak

Een blokhut met een plat dak is een vrij populaire keuze, omdat het één van de goedkope varianten zijn. Dat heeft ermee te maken dat je het dak kunt bedekken met de rubberfolie EPDM. Dat lang meegaat en relatief goedkoop is. Je hebt geen speciale constructies en dakpannen nodig die de kosten van een huisje al flink kunnen opschroeven. Desalniettemin kun je dus goedkoper van dezelfde kwaliteit genieten en ook bij blokhutten met een plat dak heb je voldoende keuzen uit verschillende kleuren.

Houten blokhut met verschillende soorten daken

Het zadeldak, schilddak, piramide dak, mansarde dak, lessenaarsdak en de wolfskap zijn slechts enkele voorbeelden van daken die je voor op de blokhut kunt kiezen. Je hebt dus genoeg keuze en al deze soorten daken hebben zowel hun voor- als nadelen. Een groot pluspunt van dergelijke dagen is dat het huisje in zijn totaliteit voor meer sfeer zorgt. Een versie met een plat dak is daarentegen goedkoper, maar is ook echt een blok dat je in je tuin neerzet.

Uiteenlopende vormen

Bij een blokhut denken mensen al snel aan een houten blok dat in de tuin wordt geplaatst, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Natuurlijk zijn er standaard vormen, zoals een vierkante of een rechthoekige blokhut, maar je kunt ook kiezen voor een zes- of achthoekig exemplaar. Sommige van deze huisjes lijken zelfs op een cottage terwijl je ook nog kunt kiezen voor een hoekblokhut als je ook ruimte wilt besparen. 

Wanneer een houten blokhut niet in de smaak valt

Je hebt dus een gigantische keuze uit verschillende soorten blokhutten, maar het kan altijd gebeuren dat geen enkel blokhut model in de smaak valt. Dan is er nog geen man overboord, want bij de specialist kun je ook een houten blokhut op maat laten ontwerpen. Zo kun je de wensen en eisen kenbaar maken en een huisje in de tuin neerzetten die helemaal op jouw smaak is afgestemd. Door er één te laten bouwen weet je ook zeker dat je er straks optimaal van kunt genieten.

Tags:

Comments are closed

Over ons

Lekker wonen in Linde, dat doet pas plezier. We zijn bij dat je onze website bekijkt. We hopen dat je veel plezier met onze woon tips voor je interieur en je buitenleven.

Onderwerpen